NIEUWE DATUM VOLGT NA 21 APRIL | Teams-bijeenkomst

UITGESTELD: Attiekavond Nieuw Oud-Oost

Virtuele bijeenkomst over de toekomst van het oude/huidige Cambuur-gebied
UITGESTELD: Attiekavond Nieuw Oud-Oost

Tijd en locatie

NIEUWE DATUM VOLGT NA 21 APRIL
Teams-bijeenkomst

Over het evenement

De Attiek-avond van 28 januari over de plannen voor het huidige, ‘oude’ Cambuurstadion en omgeving is als gevolg van de avondklok UITGESTELD. De avondklok maakt het voor ons onmogelijk om een interactief avondprogramma te organiseren, zonder dat de sprekers en andere betrokkenen hierdoor in moeilijkheden komen. Wanneer de avondklok wordt opgeheven stellen we een nieuwe datum vast. Zodra hierover duidelijkheid bestaat, laten we dat op deze website weten. 

Op de plek van het Cambuurstadion moeten op termijn vijfhonderd woningen worden gebouwd, waarvan zo’n dertig procent sociale huur. De planvorming voor dit gebied gaat door, ondanks haperingen bij de bouw van het toekomstige stadion aan de westkant van de stad.   

Drie teams van stedenbouwkundigen en buurtbewoners hebben in de zomer van 2020 ideeën gepresenteerd, die sindsdien verder zijn uitgewerkt. De betrokken partijen streven naar een groen, parkachtig gebied, dat genoeg kwaliteit heeft om dienst te kunnen doen als ontmoetingsplek voor de buurt. Er wordt gekeken of de vorm van het stadion in de nieuwe bebouwing kan worden behouden. En er zal een variatie aan woningtypen worden gebouwd, met een mix van appartementen en eengezinswoningen voor verschillende doelgroepen.   

Tijdens de virtuele Attiek-avond presenteren Niek Verdonk en Wieger Postma, stedenbouwkundig adviseurs bij de gemeente Leeuwarden, de achtergronden en actuele stand van zaken rond de plannen. Binnen de kaders van de technische faciliteiten is er ook gelegenheid voor het stellen van vragen. 

Aanmelden

Zodra duidelijk is wanneer deze avond kan doorgaan laten we dat weten. Houd onze berichten daarom goed in de gaten. Deelname is gratis – vooraf aanmelden per e-mail noodzakelijk.

Deel dit evenement