top of page

do 17 feb

|

Theater De Bres

Attiek-avond Spoordok

Thema-avond over de plannen voor het Spoordokgebied.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Attiek-avond Spoordok
Attiek-avond Spoordok

Tijd en locatie

17 feb 2022, 20:00

Theater De Bres, Schoolstraat 4, Leeuwarden

Over het evenement

Op 17 februari 2022 presenteerden Loes Oudenaarde en Renske Keijzer, respectievelijk stedenbouwkundig supervisor en projectleider voor de gemeente Leeuwarden, bij Attiek in De Bres de plannen voor Spoordok. Het door infrastructuur begrensde spoordokgebied is één van de meest uitdagende ruimtelijke projecten die Leeuwarden momenteel onder handen heeft. Op een steenworp afstand van de binnenstad en het station moet op termijn een levendig, veelzijdig en vernieuwend stuk stad ontstaan, waar oude en nieuwe Liwwadders kunnen wonen, werken en ontspannen.

Op 22 december 2021 bekrachtigde de gemeenteraad een zogenaamde gebiedsvisie, die in hoofdlijnen de principes en ambities voor het Spoordokgebied schetst. De visie werd opgesteld door de gemeente Leeuwarden, in samenwerking met een projectontwikkelaar, diverse adviesbureaus, grondeigenaren en stadsbewoners.

Tijdens de Attiek-avond gaven de sprekers uitleg over de ruimtelijke plannen, zodat alle aanwezigen zich daarvan een voorstelling konden maken. Aan de hand van diverse opgaven die het komende jaar nader uitgewerkt worden, gingen ze in gesprek met de zaal. Denk aan opgaven op het gebied van wonen, mobiliteit en klimaat.

Deel dit evenement

bottom of page