top of page

wo 17 apr

|

De Koperen Tuin

Attiekavond 17 april Het gezonde ziekenhuis De nieuwbouw van het MCL in het licht van Healing Environment.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Attiekavond 17 april Het gezonde ziekenhuis   De nieuwbouw van het MCL in het licht van Healing Environment.
Attiekavond 17 april Het gezonde ziekenhuis   De nieuwbouw van het MCL in het licht van Healing Environment.

Tijd en locatie

17 apr 2024, 20:00 – 22:00

De Koperen Tuin , Prinsentuin 1, 8911 DE Leeuwarden, Nederland

Over het evenement

Attiek-avond Het gezonde ziekenhuis, de nieuwbouw van het MCL in het licht van Healing Environment.

Het Medisch Centrum Leeuwarden staat de komende decennia voor een algehele vernieuwing. De aandacht voor duurzaamheid beperkt zich daarbij niet alleen tot het ontlasten van het milieu, maar betreft evenzeer het creëren van een gezond makende leef- en verblijfsomgeving voor patiënten, bezoekers en medewerkers.  

Een volledig klimaatneutraal MCL. Dat moet in 2050 een feit zijn. Klimaatverandering is namelijk de grootste bedreiging voor onze gezondheid volgens de WHO. En ook de zorg zelf moet flink verduurzamen. Het MCL anticipeert hier onder andere op door de komende jaren te bouwen aan een nieuw, innovatief en compact ziekenhuis. Het eerste gebouw met onder meer de IC, het operatiecomplex en onderzoeksruimtes moet in 2026 klaar zijn voor gebruik.  

Architect Heleen Meinsma van EGM architecten uit Dordrecht licht het ontwerp toe. Daarbij zal zij aandacht besteden aan het principe van 'healing environment'. Want waar is de helende werking van de omgeving belangrijker dan juist in een ziekenhuis? Welke middelen heb je als architect, samen met de overige adviseurs, om een omgeving te ontwerpen die daadwerkelijk bijdraagt aan het herstel van patiënten en aan de gezondheid van bezoekers en medewerkers? Kortom, hoe gaat 'ons' ziekenhuis er in de nabije toekomst uitzien?   Voldoende stof om na de presentatie met het publiek in gesprek te gaan.  Aansluitend is er een informele nazit in de bar.

Locatie: De Koperen Tuin, Prinsentuin 1,  Leeuwarden  Woensdag 17 april Deur open 19.45 uur - Aanvang 20.00 uur  Vrije toegang, een bijdrage is welkom. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Deel dit evenement

bottom of page