top of page

do 14 okt

|

De Koperen Tuin (Vestdijkzaal)

Attiekavond Nieuw Oud-Oost

Thema-avond over de toekomst van het oude Cambuur-gebied

Registratie is gesloten
Startpagina
Attiekavond Nieuw Oud-Oost
Attiekavond Nieuw Oud-Oost

Tijd en locatie

14 okt 2021, 20:00

De Koperen Tuin (Vestdijkzaal), Prinsentuin 1, Leeuwarden

Over het evenement

Na herhaald uitstel vanwege de corona-pandemie kan de Attiek-avond  over de plannen voor het huidige Cambuurgebied eindelijk toch doorgaan. 

De gemeente Leeuwarden werkt samen met andere partijen aan toekomstplannen voor het Cambuurgebied in Oud-Oost.  Als op termijn het voetbalstadion verhuist naar de westkant van de  stad, krijgt de omgeving van het huidige, ‘oude’ Cambuurstadion een  nieuwe woonbestemming. Hoe het gebied er straks gaat uitzien is steeds duidelijker aan het  worden. Er ligt nu een concept-stedenbouwkundig plan, dat in september  aan de buurt is gepresenteerd. Komend najaar wordt het uitgewerkt tot  een definitief plan, dat naar verwachting in het voorjaar van 2022 ter  goedkeuring aan de gemeenteraad kan worden voorgelegd. 

In deze voor de toekomst van het gebied beslissende fase organiseert  Attiek een avond over de ruimtelijke veranderingen die hier op til  zijn. Wieger Postma presenteert, vanuit zijn rol als  stedenbouwkundig adviseur bij de gemeente Leeuwarden, het actuele  conceptplan en licht de belangrijkste uitgangspunten toe. Ook vertelt  hij hoe het huidige concept tot stand is gekomen. Voorafgaand schetst  historisch geograaf Meindert Schroor in enkele hoofdlijnen de ruimtelijke geschiedenis van het gebied. Aansluitend is er gelegenheid voor het stellen van vragen.

De toegang is gratis. Reserveren is niet mogelijk. De algemeen geldende corona-maatregelen zijn van toepassing.

Deel dit evenement

bottom of page