top of page

vr 28 okt

|

Leeuwarden, Netherlands

De Blokhuispoort; Transformatie van een rijksmonumentaal complex

Registratie is gesloten
Startpagina
De Blokhuispoort; Transformatie van een rijksmonumentaal complex
De Blokhuispoort; Transformatie van een rijksmonumentaal complex

Tijd en locatie

28 okt 2016, 19:00

Leeuwarden, Netherlands

Over het evenement

De Blokhuispoort is al vanaf de bouw steeds in ontwikkeling geweest. Hoe blaas je een rijksmonumentaal complex als de Blokhuispoort ruimtelijk nieuw leven in? En hoe wordt er omgegaan met de monumentale waarden? Welke inspanningen doen eigenaar-opdrachtgever BOEi en de architecten om de monumentale kwaliteiten blijvend, maar in een nieuwe context, tot hun recht te laten komen? Bij Attiek krijg je een toelichting uit de eerste hand!

Bauke Tuinstra geeft als ontwerpend architect inzage in de (on)mogelijkheden van een grootschalig monument bij ruimtelijke transformatie. Nanette de Jong spreekt vanuit de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed over de wenselijkheid van bouwhistorisch onderzoek, historische gelaagdheid en hoe daarmee om te gaan. Tot slot vertelt Kleuronderzoeker Bert Jonker over de toepassingen en resultaten van het kleuronderzoek.

Dit is de mogelijkheid om je eens goed te laten informeren! Je bent op 28 oktober vanaf 19:45 uur, van harte welkom in de Blokhuispoort.

Discussie

Na afloop van de presentatie door de sprekers is gelegenheid tot het stellen van vragen en te discussiëren. De discussie wordt geleid door spreekstalmeester Jef Mühren. namens de opdrachtgever BOEi is ook projectleider Ron Spaan aanwezig voor het beantwoorden van vragen.

Deel dit evenement

bottom of page