top of page

vr 29 mrt

|

De Koperen Tuin

Mentaal gezonde stad

Registratie is gesloten
Startpagina
Mentaal gezonde stad
Mentaal gezonde stad

Tijd en locatie

29 mrt 2019, 19:00

De Koperen Tuin, Prinsentuin 1, 8911 DE Leeuwarden, Netherlands

Over het evenement

Met sprekers: Joren van Dijk (Omgevingspsycholoog) en Gerard van der Duim (Directeur Bouwbedrijf Lont)

Omgevingspsycholoog Joren van Dijk zet zich al sinds 2010 voor onze geestelijke gezondheid in het stedelijke gebied. De mentale gezondheid van de mens wordt bepaald door sociale samenhang, controle en ontspanning. In de gezonde stad staat niet de ruimte maar de mens centraal. De omgevingspsycholoog onderzoekt hoe ruimte gedrag beïnvloedt. Om zo veel mogelijk mensen in een ruimte goed te kunnen laten functioneren, kunnen de grootste beïnvloedende factoren op activiteit, ervaring en beleving worden bijgesteld. Sociale veiligheid, eenzaamheid en ontmoeting zijn belangrijke thema’s. Joren van Dijk vertelt in Attiek over de achterliggende filosofie, onderzoek en toepassingen van omgevingspsychologie in het ruimtelijk gebied.

Bouwbedrijf Lont uit Sint Annaparochie maakt gebruik van omgevingspsychologie onder de noemer Kluer. Bij deze filosofie wordt niet uitgegaan van bouwen om te bouwen, maar van het creëren van een goed functionerende leefomgeving. Duurzaamheid en sociale aspecten zijn hierbij leidend. Directeur van Lont Gerard van der Duim toont aan de hand van een aantal cases hoe zij door omgevingspsychologie als startpunt een duurzame en sociale leefomgeving nastreven.

Discussie

Na afloop van de presentatie door de sprekers is gelegenheid tot het stellen van vragen en te discussiëren. De discussie wordt geleid door spreekstalmeester Jef Mühren.

Deel dit evenement

bottom of page