top of page

vr 26 nov

|

Campus Fryslân

Mini-excursie Campus Fryslan / de Beurs

Bliksembezoek onder deskundige leiding

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Mini-excursie Campus Fryslan / de Beurs
Mini-excursie Campus Fryslan / de Beurs

Tijd en locatie

26 nov 2021, 16:00 – 17:00

Campus Fryslân, Wirdumerdijk 34, 8911 CE Leeuwarden, Nederland

Over het evenement

Om architectuurliefhebbers de gelegenheid te geven nader kennis te maken met nieuwe of vernieuwde gebouwen in Leeuwarden, start Attiek dit najaar met een programma van mini-excursies. Het gaat om korte bezoeken in klein gezelschap, met toelichting van een architect of andere deskundige. In november bezoeken we onder meer Campus Fryslân in de voormalige Beurs aan de Wirdumerdijk. 

Projectarchitecten Wytze Bouma en Kees de Haan van J.O.N.G. Architecten ontwierpen voor de huisvesting van Campus Fryslân van de RuG een geheel nieuw interieur voor het 19e eeuwse Rijksmonument van architect Thomas Romein. Het interieur heeft een verrassende nieuwe indeling in volumes gekregen, waarbij de imposante hoogte van het oorspronkelijke gebouw goed beleefbaar blijft. De architect licht ter plaatse zijn ontwerp toe. We worden welkom geheten in het gebouw door Meryem Riad van Campus Fryslân (RuG).

Aanmelden verplicht

Voor deze mini-excursie zijn 15 plaatsen beschikbaar. Je kunt je tot 12 november aanmelden per mail via attiekleeuwarden@gmail.com (maximaal 2 personen per aanmelding). Je ontvangt van ons een bevestiging na sluiting van de inschrijving op 12 november. Deze bevestiging is tevens je ticket.

Corona-voorschriften

Let op! Tijdens de mini-excursie gelden alle veiligheidsvoorschriften van het RIVM. Vergeet uw QR-code niet mee te nemen, daar kan naar gevraagd worden.

Deel dit evenement

bottom of page