top of page

vr 19 nov

|

It Swettehûs

Mini-excursie It Swettehûs

Bliksembezoek onder deskundige leiding

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Mini-excursie It Swettehûs
Mini-excursie It Swettehûs

Tijd en locatie

19 nov 2021, 15:00 – 16:00

It Swettehûs, Snelliusweg 11, 8912 BE Leeuwarden, Nederland

Over het evenement

Om architectuurliefhebbers de gelegenheid te geven nader kennis te maken met nieuwe of vernieuwde gebouwen in Leeuwarden, start Attiek dit najaar met een programma van mini-excursies. Het gaat om korte bezoeken in klein gezelschap, met toelichting van een architect of andere deskundige. In november bezoeken we onder meer het brugbedieningscentrum It Swettehûs aan de Snelliusweg.

Achterbosch Architecten en TWA Architecten traden namens architectencoöperatie GEAR op als ontwerpers van dit gebouw, dat moest aansluiten op de hoge duurzaamheidsambities van opdrachtgever Provinsje Fryslân. Er is in het gebouw veel bouwmateriaal hergebruikt. Daarnaast is het voorzien van een innovatief verwarmings/koelingssysteem waarbij warmte en koude aan het oppervlaktewater worden onttrokken. Architect Bart Zantman, voormalig lid van GEAR, verzorgt ter plaatse een toelichting.

Vooraf aanmelden noodzakelijk

Voor deze mini-excursie zijn 15 plaatsen beschikbaar. Je kunt je tot 12 november aanmelden per mail via attiekleeuwarden@gmail.com (maximaal 2 personen per aanmelding). Je ontvangt van ons een bevestiging na sluiting van de inschrijving op 12 november. Deze bevestiging is tevens je ticket.

Corona-voorschriften

Let op! Tijdens de mini-excursie gelden alle veiligheidsvoorschriften voorgeschreven door het RIVM. Vergeet uw QR-code niet mee te nemen, daar kan naar gevraagd worden. Voor de excursie naar It Swettehûs gelden de volgende aandachtspunten:

  • Het aantal parkeerplaatsen is beperkt, kom bij voorkeur op de fiets
  • Het is modderig, dus trek goede schoenen aan
  • Neem indien mogelijk een eigen bouwhelm en veiligheidsschoenen mee
  • Foto's maken kan, maar tijdens de rondleiding zijn bouwvakkers aan het werk, deze mogen niet op de foto worden gezet.

Deel dit evenement

bottom of page