top of page

vr 18 nov

|

Beemdgras 38, 8935 BL Leeuwarden, Nederland

Mini-excursie verduurzaamde Bonnema-woning Aldlân

Bezoek een bijzondere woning uit de jaren zeventig, samen met de architect die deze woning in 2021 heeft verduurzaamd.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Mini-excursie verduurzaamde Bonnema-woning Aldlân
Mini-excursie verduurzaamde Bonnema-woning Aldlân

Tijd en locatie

18 nov 2022, 16:00

Beemdgras 38, 8935 BL Leeuwarden, Nederland

Over het evenement

Om nader kennis te maken met nieuwe of vernieuwde gebouwen in Leeuwarden organiseert Attiek mini-excursies: korte bezoeken in klein gezelschap, met deskundige toelichting. In november bezoeken we een bijzondere woning aan Beemdgras 38 in Aldlân-West.

Deze door Abe Bonnema ontworpen woning, die dateert uit 1974, is in 2021 verduurzaamd onder regie van Jakob Bosma van het Leeuwarder architectenbureau FARSK. Opdrachtgever was de ir. Abe Bonnema Stichting, die zich in 2018 ten doel heeft gesteld om het particuliere woningbouwlegaat van Abe Bonnema op het vlak van het energieverbruik op te waarderen naar de standaard van nu, met respect voor de oorspronkelijke architectuur. De woning aan Beemdgras 38 is in deze opzet een eerste proefproject.

Met architect Jakob Bosma, bewoner Oebele Herder en Attiek-bestuurslid Dave Wendt (auteur van het onlangs verschenen Fietsroute Leeuwarden – Architectuur van Abe Bonnema).

Aanmelden verplicht

Voor deze mini-excursie zijn beperkt plaatsen beschikbaar. Je kunt je tot 16 november (twee dagen voor de excursie) aanmelden via de rode knop onderaan de pagina.  Deelname is gratis.

Foto: Pieter Kers

Deel dit evenement

bottom of page