top of page

wo 21 jun

|

De Harmonie

Ministerie van Maak!

101 maquettes met een visie op de woningbouwopgave in Nederland trekken het land in! Hoe kijken ontwerpers naar de ambitie om 1 miljoen woningen te realiseren voor 2030? Maak kennis met de verbeeldingskracht en ideeën van 3 ontwerpteams op deze Attiek avond in de Harmonie.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Ministerie van Maak!
Ministerie van Maak!

Tijd en locatie

21 jun 2023, 20:00 – 21:30

De Harmonie, Ruiterskwartier 4, 8911 BP Leeuwarden, Nederland

Over het evenement

101 maquettes met een visie op de woningbouwopgave in Nederland trekken het land in! Hoe kijken ontwerpers naar de ambitie van Hugo de Jonge om 1 miljoen woningen te realiseren voor 2030? Maak contact met de verbeeldingskracht en ideeën van ontwerpend Nederland, nu te zien in de Harmonie.

Na een succesvolle Open Call en de tentoonstelling van het Ministerie van Maak! in Rotterdam, een initiatief van ZUS, MANN en IABR, gaat het MvM nu de regio in. De deeltentoonstelling Nederland-Noord in samenwerking met de Gemeente Leeuwarden bevat alle ontwerpen uit de provincies Fryslân, Groningen en Drenthe. 

Van de in totaal 101 ontwerpen zullen er 10 maquettes te zien zijn van; Team Noord, Vakwerk, GEAR, Ootmoed, Faro Architecten, Studioos, Team Paul de Vroom + Sputnik, Studio Acte, La-di-da en GrownDownTown.

De opening van de tentoonstelling en de start Atelier Stadsbouwmeester vangt aan op 21 juni om 16:30 uur in Stadsschouwburg de Harmonie en is vrij toegankelijk.

Attiek organiseert in de avond een debat met drie geselecteerde ontwerpteams. De introductie wordt gegeven door Kristian Koreman, partner bij ZUS en mede-initiator van het Ministerie van Maak. Er worden drie pitches gehouden waar de visie wordt gepresenteerd op drie locaties in de drie noordelijke provincies. 

1. Laura van Santen en Diederik de Koning van La-Di-Da, winnaar van de Abe Bonnemaprijs 2022

2. Rob Brink van Team Noord, Stedenbouwkundige bij Atelier Stadsbouwmeester te Groningen,

3. Hugo de Clercq, architect en partner bij FARO architecten

Na de drie pitches volgt er een geprek met de deelnemers en het publiek onder leiding van Kristian Koreman waarin thema's aan bod komen zoals het woningtekort, de energietransitie en de gevolgen van klimaatverandering. Er is volop gelegenheid voor vragen en discussie.

Na afloop is er een informele nazit aan de bar.

De deur is open om 19.30 uur met mogelijkheid tot het bekijken van de maquettes. Aanvang om 20.00 uur. 

De toegang is gratis. Vooraf aanmelden is noodzakelijk i.v.m. het beperkte aantal plaatsen.

Deel dit evenement

bottom of page