top of page

za 13 nov

|

Slieker Film

Noordelijk Film Festival - 'Making a Mountain'

In samenwerking met het Noordelijk Film Festival presenteert Attiek de Deense architectuurfilm Making a Mountain. De vertoning wordt ingeleid door architect Bart Cilissen.

Tickets zijn te koop via de website van het Noordelijk Filmfestival - zie de link verderop.
Andere evenementen bekijken
Noordelijk Film Festival - 'Making a Mountain'
Noordelijk Film Festival - 'Making a Mountain'

Tijd en locatie

13 nov 2021, 16:30

Slieker Film, Wilhelminaplein 92, 8911 BS Leeuwarden, Nederland

Over het evenement

In samenwerking met het Noordelijk Film Festival presenteert Attiek de Deense architectuurfilm Making a Mountain. 

“De Deense toparchitect Bjarke Ingels maakt het onmogelijke mogelijk. Met zijn team wil hij ‘s werelds schoonste afval-tot-energiecentrale maken - met een kunstmatige skibaan op het dak als kers op de taart. CopenHill, zoals de naam van deze centrale luidt, is een megalomaan complex waarin Bjarke Ingels Group op indrukwekkende wijze recreatie en industrie verbindt - toch twee werelden die altijd ver van elkaar vandaan stonden. Volgens Ingels is destad van de toekomst een door mensen gemaakt ecosysteem. Het CopenHill-project is de sneeuwbal die deze beweging op gang moet brengen. Maar de realisatie ervan gaat niet zonder slag of stoot. Een documentaire van regisseurs Rikke Selin Fokdal & Kaspar Astrup Schröder over een wonderbaarlijk project met een volhardende opdrachtgeefster en een dromende architect.” (toelichting NFF)

Inleiding door Attiek:

Bart Cilissen van Achterbosch Architecten verzorgt op zaterdagmiddag een inleiding. Hij is bestuurslid van Attiek en projectarchitect van het Kenniscentrum op de Energiecampus. De film is, zonder inleiding, ook nog op zondagavond 20.30u in de Groene Zaal van Slieker Film te zien.

Voor meer info en kaartverkoop (vanaf 1 november) zie: https://noordelijkfilmfestival.nl/programma/making-a-mountain/

Deel dit evenement

bottom of page