top of page

wo 21 jun

|

Leeuwarden

Opening Atelier Stadsbouwmeester

Energietransitie, klimaatverandering, woningbouw: onze leefomgeving gaat er heel anders uit zien. Maar hoe zien Leeuwarden en de dorpen er in 2050 uit? Waar willen we naar toe? Wat moeten we nu doen om uit te komen waar we straks willen zijn? Het Atelier Stadsbouwmeester gaat hiermee aan de slag!

Opening Atelier Stadsbouwmeester
Opening Atelier Stadsbouwmeester

Tijd en locatie

21 jun 2023, 16:30 – 18:00

Leeuwarden, Ruiterskwartier 4, 8911 BP Leeuwarden, Nederland

Over het evenement

Het Atelier Stadsbouwmeester is de plek waar kennisuitwisseling, meedenken en elkaar inspireren voorop staan. We zetten er ontwerpend onderzoek en verbeeldingskracht in om kansen en mogelijkheden zichtbaar te maken en met elkaar te bespreken. Er zullen geregeld activiteiten worden georganiseerd, zoals excursies, inspirerende sprekers en debatten. Het atelier is vanaf september te vinden in Obe, het paviljoen op het Oldehoofsterkerkhof.

Het Atelier Stadsbouwmeester gaat van start op 21 juni om 16.30 uur in Stadsschouwburg De Harmonie. Ik nodig u van harte uit om daarbij aanwezig te zijn.

De stedenbouwkundig supervisor van de gemeente, Loes Oudenaarde, schetst een interactief toekomstperspectief. Kom langs en reageer. Wat moet absoluut op de agenda? Geef het mee!

Een van de pijlers van het Atelier is om elkaar te inspireren: in samenwerking met het Ministerie van Maak! zijn er ook 10 maquettes te zien van verschillende ontwerpbureaus die ideeën presenteren hoe je in de drie noordelijke provincies 10 x 10.000 woningen kunt bouwen op een toekomstbestendige manier. 

Aansluitend volgt ’s avonds een lezing van Attiek met een aantal van de ontwerpers die hier bij betrokken zijn.

Ik zie u graag bij de start van het Atelier Stadsbouwmeester. Tot dan!

Programma

16.30 - 17.00

  • Inloop, bekijken maquettes en beelden

17.00 - 17.30

  • Opening dubbeltentoonstelling door wethouder Hein de Haan
  • Toelichting Atelier Stadsbouwmeester door Loes Oudenaarde
  • Toelichting Ministerie van Maak! door Kristian Koreman en Saskia van Stein

17.30 - 18.00

  • Drankje

Meld u aan via de inschrijfwebsite Atelier Stadsbouwmeester

Deel dit evenement

bottom of page