top of page

vr 01 mrt

|

Leeuwarden

Parkhoven

Registratie is gesloten
Startpagina
Parkhoven
Parkhoven

Tijd en locatie

01 mrt 2019, 19:00

Leeuwarden, Leeuwarden, Netherlands

Over het evenement

Parkhoven:  innovatieve oplossingen en elegante  metselwerkvolumes

(Afbeelding: VNL Architecten, Parkhoven)

Datum: Vrijdag 1 maart 

Tijdstip:  19:45 inloop, 20:00 aanvang 

Locatie:  volgt zsm, houdt uw mailbox in de gaten!         

In november 2018 werd het ontwerp voor de nieuwbouw van Parkhoven van VNL Architecten uit Grou, door het publiek gekozen tot Winnaar van de Vredeman de Vries LC-Publieksprijs.    

“…een zorgwoningencomplex met innovatieve en gedurfde oplossingen en met een architectonische uitwerking van een heel hoog niveau.” (Leeuwarder Courant, 17 nov 2018)   

VNL Architecten - Theunis Vonk en Robert Landstra -, komen in Attiek vertellen over hun bekroonde ontwerp voor Parkhoven, voor opdrachtgever Kwadrantgroep.         

Het gloednieuwe gebouw bevindt zich in de voormalige stadstuin van Leeuwarden: Achter de Hoven, waar de historische waterloop de Potmarge       doorheen stroomt. Omdat de gemeente hecht aan een hoogwaardige invulling van dit gebied, werd door de gemeenteraad de Ontwikkelvisie Potmarge  vastgesteld. De stedenbouwkundige randvoorwaarden en welstandsrichtlijnen  hierin zijn zeer specifiek. Stedenbouwkundige Jos van Langen licht de uitgangspunten toe.   

Discussie       

Na afloop van de presentatie door de sprekers is gelegenheid tot het stellen van vragen en te discussiëren. De discussie wordt geleid door spreekstalmeester Jef Mühren. 

Locatie

Volgt z.s.m., houdt uw mailbox in de gaten! Inloop vanaf 19:45 uur, aanvang 20:00 uur. Toegang is gratis.

Deel dit evenement

bottom of page