top of page

zo 24 mrt

|

Slieker Film

Skin of Glass

Prijswinnende documentaire over een door daklozen gekraakte kantoortoren in de Braziliaanse stad São Paulo. VOOR TICKETS ZIE DE LINK ONDERAAN DE TEKST!

Tickets zijn niet te koop
Andere evenementen bekijken
Skin of Glass
Skin of Glass

Tijd en locatie

24 mrt 2024, 13:00

Slieker Film, Wilhelminaplein 92, 8911 BS Leeuwarden, Nederland

Over het evenement

Op initiatief van Attiek is deze maand in Leeuwarden eenmalig een unieke architectuurdocumentaire te zien: SKIN OF GLASS. De film volgt de Syrisch-Braziliaans-Amerikaanse regisseur Denise Zmekhol op haar ontdekkingsreis rond de kantoortoren in het hart van São Paulo die het beste werk was van haar overleden vader, de modernistische architect Robert Zmekhol. De reis start op het moment dat de regisseur ontdekt dat het gebouw, in de volksmond bekend als de 'Pele de Vidro' (Huid van Glas), gekraakt is door honderden dakloze gezinnen.

De documentaire uit 2023 verweeft op subtiele wijze het persoonlijke en het politieke in een poëtische en filmische meditatie over ontheemding, ongelijkheid en verlies. In de nasleep van een schokkende tragedie die plaatsvond tijdens de productie van de film, maakt Zmekhol contact met de bewoners van de Pele de Vidro en wordt de kijker oog in oog gebracht met de intieme, menselijke gevolgen van een exploderende bevolking en een wereldwijde huizencrisis.

Gesproken talen: Portugees, Engels, Frans. De film is Engels ondertiteld. Voorafgaand is er een korte inleiding verzorgd door Attiek.

Tickets kun je hier online bestellen bij Slieker Film.

Voor de trailer, klik hier.

Deel dit evenement

bottom of page