top of page

vr 22 mei

|

Leeuwarden, Netherlands

Sneak Preview in Park Vijversburg; Topprestaties in Tytsjerk

Tickets zijn niet te koop
Andere evenementen bekijken
Sneak Preview in Park Vijversburg; Topprestaties in Tytsjerk
Sneak Preview in Park Vijversburg; Topprestaties in Tytsjerk

Tijd en locatie

22 mei 2015, 19:00

Leeuwarden, Netherlands

Over het evenement

Wat gebeurt er toch allemaal in de bossen bij Tytsjerk? Het in de kern negentiende-eeuwse landschapspark rondom Villa Vijversburg krijgt een eenentwintigste-eeuwse equivalent. Daarnaast wordt de historische villa gerestaureerd en verrijkt met een glazen paviljoen. De Ambities bij deze uitbreidingen zijn torenhoog: hier wordt het mooiste natuur- en cultuurpark van Nederland gerealiseerd.

Attiek biedt u een unieke 'sneak preview' om het park nog voor de officiële openstelling te zien met uitleg van de betrokken ontwerpers en eigenaren.

Sprekers:

Het Rotterdamse Studio MAKS is gespecialiseerd in architectonisch ontwerp, strategie en onderzoek. Marieke Kums ontwierp ism de Japanse architect Junya Ishigami het nieuwe glazen paviljoen en het restauratieplan voor de villa Vijversburg.

De eveneens Rotterdamse LOLA Landscape Architects is ontwerper van de parkdelen Frijlân en Dwaalster.

Voor meer info over Park Vijversburg en haar metamorfose zie:http://vijversburg.nl/

Discussie 

Vragen die Attiek zich stelt zijn: wat waren de doelen en ambities bij de nieuwe uitbreiding? Is het gelukt de afzonderlijke ontwerpen tot een 'gesamtkunstwerk' te smeden? Hoe verhoud nieuw en oud zich tot elkaar?

Al deze vragen staan der discussie tijdens de komende Attiekmiddag op vrijdag 22 mei. De discussie wordt geleid door spreekstalmeester Jef Mühren.

Deel dit evenement

bottom of page