top of page

vr 31 okt

|

Leeuwarden, Netherlands

St. Antony Gasthuis & Fryske Akademy vernieuwen; een facelift voor 2 ‘Grand-Old-Ladies’

Tickets zijn niet te koop
Andere evenementen bekijken
St. Antony Gasthuis & Fryske Akademy vernieuwen; een facelift voor 2 ‘Grand-Old-Ladies’
St. Antony Gasthuis & Fryske Akademy vernieuwen; een facelift voor 2 ‘Grand-Old-Ladies’

Tijd en locatie

31 okt 2014, 19:00

Leeuwarden, Netherlands

Over het evenement

Het zal u ongetwijfeld niet ontgaan zijn, in de noordelijke binnenstad van Leeuwarden is veel aan het veranderen. Twee grote instanties hebben ingrijpende plannen: het Sint Antony Gasthuis en de Fryske Akademy willen hun behuizing aanpassen aan de 21ste eeuw.

Wat zijn nu eigenlijk de plannen en wat merkt ú van de veranderingen? Laat u informeren en stel uw vragen aan de architecten van deze ‘facelifts’.

Sprekers:

Adema Architecten over De Carré (onderdeel Sint Antony) De Carré betreft de restauratie en verbouw van 9 binnenstadspanden en een voormalig laboratorium aan de Grote Kerkstraat en de Pijlsteeg tot levensloopbestendige seniorenwoningen. Hieronder bevinden zich vijf rijksmonumenten en een gemeentelijk monument. Adema Architecten realiseert hier ruime woningen met veel historische details en hedendaags comfort. De binnentuinen worden omgevormd tot een stadspark dat aansluit op de parkaanleg aan het Perkswaltje.

Jo Janssen Architecten over de Fryske Akademy

De Fryske Akademy gelegen aan de Doelestraat en Groeneweg is gegroepeerd rondom een verscholen binnentuin met monumentale bomen. De opgave van Jo Janssen betreft het laten aaneenschakelen van de diverse gebouwen van de Fryske Akademy tot één harmonieus ensemble.

Jelle de Jong Architecten over het Sint Antony Gasthuis

Jelle de Jong architecten renoveert het monument langs de Groeneweg en aan de mooie binnentuin, volledig. Daarnaast bouwen zij een nieuw volume met tweelaagse parkeerkelder, ruimtes voor gezamenlijk gebruik en 5 appartementen op de hoek van het Schoenmakersperk en de Groeneweg.

Deel dit evenement

bottom of page