top of page

wo 10 jul

|

Paviljoen Obe

Stad op de Sofa

Attiek-avond met GEAR en omgevingspsycholoog Joren van Dijk GEWIJZIGDE STARTTIJD: 18.00 UUR (17.30 INLOOP MET BROODJES)

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Stad op de Sofa
Stad op de Sofa

Tijd en locatie

10 jul 2024, 18:00

Paviljoen Obe, Heer Ivostraatje 1, 8911 DP Leeuwarden, Nederland

Over het evenement

In de middag van 10 juli wordt Paviljoen Obe aan het Oldehoofsterkerkhof feestelijk in gebruik genomen als ‘thuishonk’ van het gemeentelijke Atelier Stadsbouwmeester. In de avond is deze locatie het toneel van de Attiek-avond Stad op de Sofa. Een avond met nieuwe ideeën voor de toekomst van Leeuwarden en een spreker die daar op een bijzondere manier naar kijkt.

In het eerste deel van de avond presenteren Jacob Borren, Bauke Tuinstra en Wouter Stoer van architectencoöperatie GEAR de kersverse uitkomsten van hun onderzoek naar Leeuwarden als compacte stad in 2050. GEAR verrichtte dit onderzoek in opdracht van het Atelier Stadsbouwmeester. Om meer greep te krijgen op de toekomst van de stad, organiseert het Atelier drie jaar lang activiteiten rond een reeks van inhoudelijke onderwerpen. In welke richting denken Borren, Tuinstra en Stoer, als het gaat om de ruimtelijke toekomst van Leeuwarden? Welke mogelijkheden zien zij voor verdichting van de stad en voor, bijvoorbeeld, het beter verbinden van stadsdelen of van de binnenstad en omliggende dorpen?

Op de presentatie door GEAR volgt een lezing van omgevingspsycholoog en zelfstandig adviseur Joren van Dijk. Vanuit zijn vakgebied reageert hij op het onderzoek van GEAR. Welke psychologische inzichten kunnen de architecten gebruiken om hun compacte Leeuwarden van de toekomst tot een succes te maken? In wat voor steden voelen mensen zich fijn en in welke niet – en waarom is dat eigenlijk?

Aansluitend op de presentatie van Joren van Dijk is er gelegenheid tot discussie.

De deelname is gratis. Een vrijwillige bijdrage (op locatie, via QR-code) is welkom. Reserveren is NIET nodig.

LET OP: VERVROEGDE STARTTIJD VANWEGE EK VOETBAL. INLOOP VANAF 17.30 UUR, MET BROODJES.

Deel dit evenement

bottom of page