top of page

vr 23 jun

|

Leeuwarden

Tiny Houses in Leeuwarden; over ontspullen, consuminderen en verduurzamen

Registratie is gesloten
Startpagina
Tiny Houses in Leeuwarden; over ontspullen, consuminderen en verduurzamen
Tiny Houses in Leeuwarden; over ontspullen, consuminderen en verduurzamen

Tijd en locatie

23 jun 2017, 19:00

Leeuwarden, Leeuwarden, Netherlands

Over het evenement

Tiny Houses zijn hot! Inmiddels is de trend ook overgewaaid naar Leeuwarden. 

Maar… hoe vernieuwend is dit eigenlijk? Woonde de meerderheid van de stedelijke bevolking rond 1900 niet allemaal in een ‘Tiny House’? Is er sprake van heimwee naar een tijd waarin alles nog duidelijk en overzichtelijk was? Of is zijn er andere beweegredenen, zoals duurzaamheid en zuinig omgaan met de spaarzame ruimte, waarom velen hun toekomst zien in een Tiny House? 

Attiek vraagt zich af wat bewoners beweegt om te ‘ontspullen’ en tiny t.e gaan wonen. Hoe gaan de plannen in Leeuwarden vorm krijgen? Hoe ontstaat een ‘Tiny Community’? En hoe is het eigenlijk om klein behuisd te zijn?

Met bijdrages van:

- Architectuurhistoricus Johan Kruiger over Tiny Houses in historisch perspectief

- Architect Jurgen van der Ploeg (FARO Architecten) over het concept van Tiny TIM: een Tiny house concept bestemt voor o.a. studentenhuisvesting, tijdelijke bewoning en recreatie.

- Projectleiders Harmen Hulzebos en adviseur Stedenbouw Wieger Postma(Gemeente Leeuwarden) over de plannen bij de Zuidlanden.

Discussie 

Na afloop van de presentatie door de sprekers is gelegenheid tot het stellen van vragen en te discussiëren. De discussie wordt geleid door spreekstalmeester Jef Mühren.

Deel dit evenement

bottom of page