top of page

do 17 okt

|

De Koperen Tuin

Verduurzaming monumenten

Registratie is gesloten
Startpagina
Verduurzaming monumenten
Verduurzaming monumenten

Tijd en locatie

17 okt 2019, 20:00

De Koperen Tuin, Prinsentuin 1, 8911 DE Leeuwarden, Netherlands

Over het evenement

Hoe kun je je monumentale woning of ander historisch pand energiearm maken en tegelijkertijd de monumentale waarden intact laten? Bijvoorbeeld bij verbouwplannen, ligt het voor de hand gelijk ook energiebesparende maatregelen mee te nemen. Maar kan dat allemaal wel bij een monument? En is het wenselijk?     

Op deze attiekavond vertelt Trijntje Buma hoe de gemeente Leeuwarden eigenaren van monumentale woningen stimuleert deze uitdaging op te pakken. De gemeente betaald voor een aantal particuliere woningen mee aan een ‘energiescan’, waarmee eigenaren daadwerkelijk aan de slag kunnen.  

Hoe gaat dat in zijn werk en wat komt daar vervolgens allemaal bij kijken? Enkele eigenaren/ bewoners zijn aanwezig en lichten hun ervaringen toe.     

Restauratiearchitect Kor Holstein uit Groningen heeft al vele monumentale panden gerestaureerd en verduurzaamd. Hij geeft aan de hand van een aantal van zijn projecten een inkijkje in de afwegingen die je als architect moet maken tussen de technische mogelijkheden en de cultuurhistorische beperkingen. En hij geeft antwoord op de vraag of je energiemaatregelen bij een monument ook kunt terugverdienen.     

De avond wordt geleid door spreekstalmeester Dave Wendt.

Deel dit evenement

bottom of page